Prof. Dr. Aytül Erçil ile Yapay Zekânın Önlenemez Yükselişi ve Hayatımızdaki Yeri konulu söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Vispera Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Kurucu Ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Aytül ERÇİL oldu.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Prof. Dr. Aytül ERÇİL “Yapay Zekânın Önlenemez Yükselişi ve Hayatımızdaki Yeri” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Yapay Zekâ hakkında geniş bilgi veren Prof. Dr. Aytül ERÇİL konferansta “Zekânın çeşitleri vardır. Yapay zekâ; sağlık, eğitim, güvenlik, iş hayatı, insansız araçlar, günlük hayat…gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Tarihe baktığımızda 19. yüzyılda sanayileşme ve makineler kullanılmaya başlanmış ve endüstri alanında büyük gelişmeler yaşanmıştır. Günümüz ise bilgi çağı olarak değerlendirilir, dolayısıyla yapay zekâ ile ilgili büyük gelişmelere şahit olacağız. Bu alanda dünyada ve ülkemizde çalışmalara sürekli gelişerek devam etmektedir. Hatta gelecekte bu alana büyük bütçeler ayrılacaktır.” dedi.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte sohbet ortamında gerçekleşen konferansta, Prof. Dr. Aytül ERÇİL’e program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, katılımlarından dolayı teşekkür etti.