Akademik ve İdari Personelimiz Millî Ağaçlandırma Bayramında Fidan Dikti

<b>Akademik ve İdari Personelimiz Millî Ağaçlandırma Bayramında Fidan Dikti</b>

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde olduğu gibi ilimizde de Millî Ağaçlandırma Günü coşkuyla kutlandı. İlimizde de Sivas Valiliği himayelerinde Nuri Demirağ Havaalanı yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, akademik, idari personelimiz ve öğrenci topluluklarımız katılarak fidan dikimine destek verdi.

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımız uhdesinde, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında Türkiye'de eş zamanlı olarak tüm illerde 11.11.2021 tarihinde saatler 11.11'i gösterdiğinde 252 milyon fidanı toprakla buluştu.
Doğa sevgisini geliştirmek ve çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde, Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas Orman İşletme Müdürlüğü koordinesi ile Sivas genelinde de 1 milyon 905 bin adet fidan dikildi.
Nuri Demirağ Havaalanı yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrenci topluluklarımız katılarak fidanları toprakla buluşturdu.
El ele gönül gönüle yeşil bir gelecek için seferber olan katılımcılar, diktikleri fidanlara can suyu da vererek geleceğe büyük bir miras bırakmanın sevincini yaşadılar.