ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bekar’la Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu hemşehrimiz, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim BEKAR oldu.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu ile Fikir ve Sanat Topluluğu tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Dr. İbrahim BEKAR, “Millî Teknoloji Hamlesi” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

ASELSAN’ın kuruluş tarihi, çalışma alanları, faaliyetleri hakkında bilgi veren Dr. İbrahim BEKAR, konferansta “Sivas jeopolitik konumu itibariyle çok farklı bir yapıya sahip, bunu iyi değerlendirmek lazım. Dünya sürekli değişiyor, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi güçlü ülke olmak için güçlü ekonomi ve savunma gereklidir. Bu doğrultuda, birçok kurum, kuruluş ve sektör tarafından ARGE çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmaları yerelde uygulama alanına taşıyamazsak, bütün bu emekler heba olur, o zaman âdeta prototip mezarlığına dönüşür.  İşte bu gerçeği gören Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi “millî ve yerli üretim” kavramını neden vurgulandığının önemini bir kez daha kavramış olacağız. Rüzgar ve güneş enerjisi, hızlı tren alanında dünyanın sayılı firmalarıyla çalışabilmek ve dışa bağımlılığımızı asgari seviyeye düşürebilmek için kesinlikle her şeyin tıpkı yerli otomobilde olduğu gibi millî ve yerli üretim fikrini her alana yansıtmamız gerekmektedir Uluslararası camiada ses getirmek, ülkemizi sanayi alanında ileriye götürmek için yapılan çalışmalar sadece kamuyla sınırlı olmamalı, sivil sektörlerle de iş birliği yapılmalı. Bu hususta, ASELSAN sadece üniversitelerle, kamuyla değil, bütün girişimcilere yardımcı olabilmek için amiral gemi görevini üstlenmeye, öncü olmaya, beraber çalışmaya hazırdır. Buna bağlı olarak uluslararası alanda ürettiğimiz bir ürünün tarihçesinin olması yani bu ürün ne zaman üretildi, kimler üretti, hangi firmalar kullanıyor, altyapısı var mı gibi soruların sorulduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda büyük fonların gerektiğini bilmekle beraber aynı zamanda nitelikli insan kaynağının ve zaman mefhumunun olması gerekir.” dedi.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencilerle beraber samimi hasbihal atmosferinde geçen konferansta, Dr. İbrahim BEKAR, kendisine sorulan soruları cevapladı. Genç akademisyenlere yeni Üniversitede ve özellikle Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL’un sağladığı imkanları değerlendirmeleri hususunda tavsiyede bulundu. Program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Dr. İbrahim BEKAR’a konuşmalarından dolayı teşekkür ederek kendilerini Sivas’a davet etti.