'Bir garip ölmüş diyeler ' Yunus Emre'yi anlamak

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özalp oldu. Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700.yılı hasebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı. 2021 yılı Yunus Emre ve Türkçe yılı kapsamında Üniversitemiz Fikir ve Sanat Topluluğu koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Prof. Dr. Hasan Özalp, “Bir garip ölmüş diyeler” Yunus Emre’yi anlamak  konulu online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.
Yunus Emre ile ilgili geniş bilgi veren Prof. Dr. Hasan Özalp, Yunus Emre’nin tasavvufi yönü, insanlık sevgisi, kişiliği, hoşgörüsü hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Hasan Özalp konferansta “13. Yüzyıl sayısız savaşlar, yıkımlar, istilalar Anadolu insanının yalnız günlük yaşantısını, huzurunu bozmakla kalmamış, onun ruhunu da sarsmış, ıstırapla kader yoldaşlığına sebep olmuştur.
Yunus’u yücelten, dünya milletlerinin gönüllerinde taht sahibi yapan yönü, Ondaki engin “insan sevgisi” dir. Anadolu insanının aşka, barışa çağrısı, önce aşk odağında temellenmiş, temiz bir inançla örülmüş, gönül zenginliğiyle de çağları aşmıştır.” ifadelerine yer verdi.
Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Hasan Özalp, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Prof. Dr. Hasan Özalp’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.