HVDC Teknolojisinin Günümüzdeki Durumu Ve Türkiye'nin Konumu Konulu Konferans Gerçekleştirildi

HVDC  Teknolojisinin Günümüzdeki Durumu Ve Türkiye'nin Konumu  Konulu Konferans Gerçekleştirildi

SBTÜ Fikir ve Sanat Topluluğu koordinasyonu ile gerçekleştirilen online konferans serimizin bu haftaki konuğu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kürşat AYAN hocamız oldu.

Prof.Dr.Kürşat AYAN Elektrik gücünün kablo yada iletişim hatları ile iki farklı şebeke arasında DC güç olarak taşınmasını sağlayan HVDC (High Voltage Direct Current) teknolojisi hakkında Öğrencilerimiz ve akademik personelimize geniş bilgiler verdi.

Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen konferansta Prof.Dr.Kürşat AYAN  kendisine sorulan sorularıda yanıtladı.Rektörümüz Prof.Dr.Mehmet KUL ,Prof.Dr.Kürşat AYAN'a ilgi ve desteğinden dolayı teşekkür etti.