Makine Mühendisi Olcay Şenel ile Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu TÜBİTAK SAGE Makine Mühendisi, Mekanik Sistem Tasarım Grubu Üç Boyutlu Modelleme ve GD&T Danışmanı Olcay ŞENEL oldu. Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve Öğrenci Toplulukları koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Makine Mühendisi Sayın Olcay ŞENEL “Geometrik boyutlandırma ve Toleranslandırma GD&T” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Havacılık ve savunma sanayisi, Mekanik Sistem Tasarım Grubu Üç Boyutlu Modelleme ve GD&T alanında geniş bilgi veren Olcay ŞENEL, Havacılık ve Savunma Sanayisi ürünleri küresel çapta büyük iş birlikleriyle üretildiğine değindi. Dünya üzerinde farklı fabrikalarda üretilmiş parçaların montaj edilebilir olarak üretilmesinin zorunlu olduğuna yer verdi. Ürün isterlerinin doğru anlaşılması için dünyanın kullandığı ortak bir makine resim dili olan GD&T’ye ilişkin güncel bilgiler verdi.

Havacılık ve savunma sanayisinde küresel bir güç olabilmek, katma değerli ürün üretebilir ve satabilir hale gelmek için GD&T’nin vazgeçilmez bir dil olduğuna değindi. Havacılık ve savunma sanayisinin önemine değinen Sayın ŞENEL, TÜBİTAK SAGE’de sürdürmüş olduğu Üç Boyutlu Modelleme ve GD&T Danışmanlığı sahasındaki kendi tecrübelerini aktardı. GD&T'nin üniversitelerde zorunlu ders olması gerektiğini, böylece üniversitelerimizde katma değere sahip yerli ve millî ürünler tasarlayıp üreten mühendis yetiştirilmesinin sağlanacağının önemine dikkat çekti.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte gerçekleşen konferansta Olcay ŞENEL, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Olcay ŞENEL’e katılımlarından dolayı teşekkür etti.