Prof. Dr. İbrahim Küçük ile Radyo Astronomi Hakkında Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK oldu.

Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve öğrenci Toplulukları koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK, “Radyo Astronomi” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Radyo astronomi alanında geniş bilgi veren Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK, Radyo astronomisinin dünyada ve Türkiye’deki yeri hakkında bilgiler verdi. Astronomideki bilgilerin neredeyse %70’i radyo astronomi alanında edinilen bilgilerle sağlandığını, söz konusu radyo astronomisinin ne kadar önemli bir alan olduğuna değinen Sayın KÜÇÜK, dünyada ve Türkiye’de bu alanda yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı. Uzayla ilgili çalışmalar yapan ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğunu, Türkiye’mizin de Uzayla ilgili yarışta bir an önce yer alması gerektiğinin önemine değindi.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte sohbet ortamında gerçekleşen konferansta, Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK’e katılımlarından dolayı teşekkür etti.