SBTÜ Cumhurbaşkalığı Koordinasyonu ile Kayseri'de Düzenlenen İKAF'22 Fuarına Katıldı

SBTÜ Cumhurbaşkalığı Koordinasyonu ile Kayseri'de  Düzenlenen   İKAF'22 Fuarına Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Erciyes Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarına katıldık.
Üniversitemizin de aralarında bulunduğu 13 üniversitenin paydaşlığında Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’22) 16-17 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. 226 işveren firmanın yer aldığı ve 85’ten fazla etkinliğin gerçekleştirildiği Fuarı 20 binden fazla öğrenci ziyaret etti.

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’22) Açılış Töreni’ne, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Kayseri Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile birlikte paydaş üniversitelerin rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Öğrenciler büyük ilgi gösterdi

Fuarda, Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy’ün “Modern Tarımın Geleceği”, SBTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hacı Mehmet Güzey’in “Yapay Zekâ ve Uygulamaları”, SBTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Ostovan’ın “Havacılık ve Uzay Sanayisinde Mühendislik” konulu konferanslarına öğrenciler ve katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

İKAF’22 kapsamında üniversitemiz tarafından Üniversite Tanıtım Standı da kuruldu. Standı ziyaret eden öğrencilere, üniversitemiz araştırma görevlileri Hatice Aktaş ve Yeter Çilesiz tarafından SBTÜ hakkında bilgi verildi. Ayrıca Üniversitemizi ilimiz dışında da tanıtma fırsatı bulduk.

Fuarı ziyaret eden öğrenciler iş ve satj imkanları,mülakat similasyonları,atölye/örnek olay çalışmaları,kariyer söyleşileri,kurum tanıtımları,işveren kariyer sohbetleri,alanında uzman kişilerle tanışma vb.birçok fırsatları yakalama imkanı buldular.