SBTÜ’de 11 Çeşit Patatesin Hasadı Yapıldı, Akademik Çalışmalara Kapı Açıldı


Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tam 11 ayrı tohum ile 31 dekarlık alanda dikilen patateslerin hasadını gerçekleştirdi. Hasat sonrasında düzenlenen etkinlikte toplanan patateslerle hazırlanan yemekler servis edildi.
Niğde Patates Araştırma Enstitüsünün yanı sıra özel sektör hibesi ile dikimleri gerçekleştirilen Chenova, Madeira, Madaline, Niğşah, Nam, Ünlenen, Saruhan, Onaran 2015, Murat Bey, Levent Bey ve Kingsman patates çeşitleri hasat edildi. Hasat sonrası elde edilen farklı çeşitlerden patatesler içerdikleri nişasta ve kuru madde oranına göre sınıflandırılacak, Ar-Ge amacıyla türlerin tohum kaliteleri, iklime uyumları, toprak ve gübre gereksinimleri üzerine çalışmalar yürütülerek Sivas şartlarında patates tarımına yönelik akademik çalışmalara kapı açılacak.
Patateslerin toplanmasının ardından Merkezde Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri ile bir araya gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademisyenleri, öğrencilerle toplanan patatesleri inceleyerek patates tarımı, tohum ve gübre çeşitleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
Akademisyen, personel ve öğrenciler etkinlik kapsamında hazırlanan patates yemeklerini yiyerek başarılı geçen hasadı kutladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Asım ve Tarımsal Ar-Ge Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Muhammed Tatar’ın yanı sıra Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi akademisyen ve idari personelinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, savunma teknolojileri ve tarımsal Ar-Ge alanlarına yoğunlaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Sivas’ta yoğun olarak ekimi yapılan ve mutfağımızda büyük önem taşıyan patatese yönelik çalışmaları açısından önemli bir adım olarak öne çıktı.
  • Gösterim 0
  • Toplam 5